Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe ciasto z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka
cukier 1,1/3 szklanki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
jaja 4 szt
mleko szklanka
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe ciasto z kruszonką

Z margaryny,mąki i cukru ucieramy rękoma kruszonkę której odkładamy na posypanie ciasta półtora szklanki.
Jajka roztrzepujemy z szklanką mleka dosypując co chwilę kruszonki. Dodajemy też proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem brytfannę, układamy jagody i posypujemy odłożoną wcześniej kruszonką. Pieczemy ok 45-50minut w 180stopniach.
(Ciasto na dużą formę)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 13.02.2013 19:16
bardzo lubie taie ciasta
Bernadeta1 24.10.2012 11:52
ciekawe ciasto
IZABELA29 22.10.2012 09:16
u mnie to dzieci pewnie wyjadłyby najpierw kruszonkę ...
caralajna 22.10.2012 07:25
pyszne ciacho
Anna152 18.09.2012 06:59
swietne
Rafał10 27.08.2012 19:24
ślinka leci PYCHOTKA!!!
jolanta19 27.08.2012 19:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak