jagnięcina z bakłażanem i pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec jagnięcy lub wołowy

    40 dkg
  • bakłażan

    40 dkg
  • cebula

  • pomidory

    2
  • masło

  • czosnek

  • bulion

    1/2
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę kroimy w kostkę,bakłażan i pomidory w niewielką kostkę.
mięso podsmażyć na połowie masła i oleju,wlać bulion i dusić 40min aż mięso zmięknie.
na reszcie masła i oleju podsmażyć bakłażan i cebulę.
dodać do mięsa wraz z pomidorami i czosnkiem.doprawić solą,pieprzem i dusić jeszcze 20min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat