Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina w marynacie cytrynowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso jagnięce bez kości 70 dag

Marynata

wino białe wytrawne 2/3 szkl
oliwa 1/3 szkl
cytryna 2 szt
ząbki czosnku 2-3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina w marynacie cytrynowej

Mięso pokroić na kotlety, każdy kawałek zbić tłuczkiem. Cytryny wyszorować, osuszyć, zetrzeć z nich skórkę na tarce o drobnych oczkach, wycisnąć sok. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. W dużej misce połączyć składniki marynaty, włożyć do niej mięso i wstawić do lodówki. Po 24 godzinach wyjąć z marynaty, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko oprószyć solą, piec na grillu, smarując marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak