Jagnięcina duszona w czekoladzie z kaszą burgul

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    100 gram
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżka
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • udziec jagnięcy

    500 gram
  • mango

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    250 mililitr
  • Kasza burgul

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzień wcześniej przygotowujemy marynatę. Do miski wlewamy oliwę, sos sojowy, pokruszoną gorzką czekoladę, miód i ząbek czosnku. Następnie wszystko mieszamy i obtaczamy dokładnie pokrojoną w paski, i oczyszczoną z błon jagnięcinę. Wstawiamy do lodówki na noc i następnego dnia przekładamy do garnka. Mango i jabłko obieramy, kroimy w kostkę, dorzucamy do jagnięciny, a następnie zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny. Po tym czasie gotujemy kaszę i podajemy ze świeżo ugotowaną jagnięciną. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 02.08.2016 19:48
Pyszne danie
Pani Domu 07.03.2016 08:50
pyszna propozycja, z chęcią bym spróbowała
mikrusiak 06.03.2016 16:28
prezentuje się kusząco :) czegoś takiego jeszcze nie jadłam :)
Wacław 06.03.2016 16:18
pysznie i kolorowo :-)
Ania321 06.03.2016 11:36
bardzo jestem ciekawa smaku, muszę wypróbować :)
kotur 06.03.2016 10:47
Już wiem, co będę robił w tygodniu! Dzieki
IZABELA29 06.03.2016 10:01
smakowicie brzmi
Wafelek2601 06.03.2016 06:28
fajny przepis
sylwia_sl 05.03.2016 22:53
Odważne połączenie smaków, które chętnie bym spróbowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat