Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglany krem z daktylami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

daktyle 100 g
wrzątek 200 g
kasza jaglana 1 szklanka
mleko 2 szklanki
banan 1 szt
sok z cytryny 1 lyzeczka
kakao 2 czubate lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany krem z daktylami

Kroki postępowania

1

Daktyle przepłukać, zalać wrzątkiem (200g) i odstawić. Gdy będą miękkie wodę odlać, daktyle wystudzić.
Krok 1 - Jaglany krem z daktylami foto
2

Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do rondelka, wlać mleko i ugotować do miękkości.
Krok 2 - Jaglany krem z daktylami foto
4

Do miękkiej kaszy dodać daktyle, banana przełamanego na pół i sok z cytryny. Zmiksować na krem.
Krok 3 - Jaglany krem z daktylami foto
5

Na koniec dodać kakao i jeszcze chwilę razem miksować.
Krok 4 - Jaglany krem z daktylami foto
6

Przełożyć do miseczki, schłodzić w lodówce
Krok 5 - Jaglany krem z daktylami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.08.2016 15:59
świetny krem
KORAL 02.08.2016 19:56
Musi być dobry :)
olkaaa 02.08.2016 17:08
jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak