Jaglana zapiekanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    200 gram
  • mleko

    1 szkl
  • masło

    30 gram
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    100 gram
  • śliwki suszone

    200 gram
  • sól

    do smaku
  • cynamon

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko w mleku i 1 szklance wody,z dodatkiem masła i soli.Pozostałą część masła ucieramy z żółtkami, cukrem i cynamonem.Przestudzoną kaszę połączyć z masą jajeczną,dodać ubitą pianę z białek i pokrojone w paseczki śliwki.Wszystko razem mieszamy.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok 25 minut w temperaturze 180st.C nie przykrywamy.Przed podaniem posypać cukrem i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ciekawska 29.11.2013 16:17
niedoceniana kasza jaglana, super przepis
Justa32 12.07.2013 21:54
nie jadłam jeszcze takiej
Motorek 15.06.2013 12:18
bardzo fajna
Krystyna32 10.08.2012 15:07
extra
ziutula 15.05.2012 15:04
lubię kaszę
Ania67 09.06.2011 11:41
Muszę koniecznie zrobić
ben-ka 14.05.2011 21:33
Kasza jagla na tak długo u mnie leży w szafce,a tu prosze taki przepisik:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat