Przepis i sposób przygotowania na: Jaglana Panna Cotta z mango
2 dojrzałe mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i przekładamy do naczynia. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.
* możemy zostawić kilka kawałków mango do dekoracji.
2. Następnie do garnka wlewamy litr mleka (ja użyłam tego bez laktozy, które jest słodsze w smaku), dodajemy mąkę jaglaną (zmieloną w młynku kaszę jaglaną), 4 łyżki cukru brązowego, 4 łyżki musu z mango i dwie łyżeczki masła. Wszystko zagotowujemy do momentu zgęstnienia. Podczas gotowania cały czas mieszamy zawartość garnka, aby zapobiec powstaniu grudek.
Gotową masę przelewamy do foremek do babeczek, schładzamy i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Kiedy Panna Cotta stężeje, wyjmujemy ją z foremek, przekładamy na talerzyki i polewamy wcześniej przygotowanym musem z mango.
Życzę smacznego! :)