Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglana Panna Cotta z mango

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
kasza jaglana 10 łyżek
masło 2 łyżeczki
cukier brązowy 4 łyżki
mango 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglana Panna Cotta z mango

1. Na początku przygotowujemy prosty mus z mango.
2 dojrzałe mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i przekładamy do naczynia. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.

* możemy zostawić kilka kawałków mango do dekoracji.

2. Następnie do garnka wlewamy litr mleka (ja użyłam tego bez laktozy, które jest słodsze w smaku), dodajemy mąkę jaglaną (zmieloną w młynku kaszę jaglaną), 4 łyżki cukru brązowego, 4 łyżki musu z mango i dwie łyżeczki masła. Wszystko zagotowujemy do momentu zgęstnienia. Podczas gotowania cały czas mieszamy zawartość garnka, aby zapobiec powstaniu grudek.

Gotową masę przelewamy do foremek do babeczek, schładzamy i wstawiamy do lodówki do stężenia.

Kiedy Panna Cotta stężeje, wyjmujemy ją z foremek, przekładamy na talerzyki i polewamy wcześniej przygotowanym musem z mango.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 22.09.2014 22:45
Wygląda smacznie.
V_kuchareczka 22.09.2014 20:57
pyszny deserek
mirosława4 22.09.2014 15:50
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak