Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglana kasza z mango i bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
mango 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
oliwki czarne 10 szt
oliwki zielone 10-15 szt
bazylia świeża 10-20 listków
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 1 lyżka
oliwa 2 łyżki
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglana kasza z mango i bazylią

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki . Kaszę włożyć do wrzącej wody, posolić lekko i gotować około 10- 15 minut.
Krok 1 - Jaglana kasza z mango i bazylią  foto
2
Mango umyć i obrać ze skórki , pokroić w kostkę .
Krok 2 - Jaglana kasza z mango i bazylią  foto
3
Kasz wyjąć z woreczka na talerz .
Krok 3 - Jaglana kasza z mango i bazylią  foto
4
Dodać pokrojone mango , paprykę umytą i pozbawioną gniazd nasiennych pokrojoną w paski.
Krok 4 - Jaglana kasza z mango i bazylią  foto
5
Oliwki czarne , zielone osączyć z zalewy i pokroić w krążki .Listki bazylii umyć i osuszyć , dołożyć do całości .Polać sokiem z cytryny ,posypać ziołami prowansalskimi ,pieprzem .Skropić oliwą z oliwek.
Krok 5 - Jaglana kasza z mango i bazylią  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak