jadło drwala

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg.
  • pieczarki

    1/2 kg
  • rosół

    2 szklanki
  • cebula

    2
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • majeranek

  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

najpierw usmażyć placki ziemniaczane duże.po jednym na osobę.pieczarki kroimy i smażymy,dodajemy cebulę,doprawiamy.mięso kroimy w kostkę smażymy na osobnej patelni z cebulą dodajemy rosół,zioła i przyprawiamy.dusimy 15 min.dodajemy przecier i zagęszczamy mąką.wykładamy placek kładziemy na nim kilka łyżek mięsa z sosem,składamy na pół wykładamy jeszcze trochę mięsa i pieczarek.podajemy z surówką,np.z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 03.07.2011 18:45
pycha na mroźne dni....
marzencia2007 14.04.2011 13:56
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat