Jabłuszka na szarlotkę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    do smaku
  • cynamon Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy i obieramy, kroimy w kostkę i wycinamy gniazda nasienne. Wkładamy do garnuszka, na dno wylewmy odrobinę wody. Stawiamy na mały ogień i lekko podsmażamy. Doprawiamy do smaku cukerm i cynamonem. W zależności od gatunku jabłek słodzenie może być zbędne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (46)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 11.03.2014 12:01
sama przyjemnosc zima wyciagnac takie jablka :)
Motorek 22.11.2013 09:16
bardzo fajne
adelajda 03.10.2013 10:51
super jabłka :)
fotoviderek 08.07.2013 09:38
Dobrze mieć takie jabłka w zapasie :)
EmciaPichci 18.05.2013 09:55
takie jabłuszka są idealne na ciacho :)
ankaryba 22.03.2013 08:17
przydatny przepis :-)
Bernadeta1 09.12.2012 00:30
super takie jabłuszka ja lubię na naleśniki
Seba 04.11.2012 11:57
pycha
gacopierz23 20.10.2012 15:19
na czasie
ElizaT 30.09.2012 08:44
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat