Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

jabłuszka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabka
3 sztuki
rodzynki
2 łyżki
cukier
1/2 szkl
masło
2 łyżki
cynamon
1/2 łyżki
Sklep Prymat
woda
1 szkl
ryż
4 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: jabłuszka

Rodzynki namoczone w gorącej wodzić (około10 min.) osączyć. Z jabłek ściąć wierzchy (2 cm), wydrążyć gniazdka nasienne uważając, aby nie uszkodzić skórki jabłka. Każde jabłko posypać łyżeczką cukru. Rodzynki wymieszać z ryżem, masłem i 1 /4 szklanki cukru i nadziewać jabłka. Każde posypując cynamonem. Jabłka z nadzieniem przykryć obciętą częścią, włożyć do. wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia, posypać pozostałym cukrem, wlać wodę. Wstawić do nagrzanego piekarnika (160oC) i piec przez 20 min. często polewając wodą, która jest w naczyniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak