Jabłkowy zapiekaniec

Jabłkowy zapiekaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • rodzynki

    garść
  • jaja

    9 szt
  • mąka pszenna

    3 szkl
  • cukier

    3 szkl
  • cynamon

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jabłkowy zapiekaniec

Rodzynki zalać ciepłą wodą i odstawić.
W między czasie obrane jabłka pokroić w koskę, którą skropić sokiem z cytryny, wówczas dodać cynamon oraz odsączone rodzynki, wymieszać i przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem.
Następnie jajka zmiksować z dodatkiem cukru i mąki i polać jabłka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 1 godz

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat