Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowo-orzechowa pychotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 10 łyż
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
orzechy włoskie 30 dkg
rodzynki 20 dkg
pół cytryny
cukier waniliwoy 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowo-orzechowa pychotka

jabłka obrać pokroić w ksotkę i zasypać cukrem i odstawić na pół godziny. Gdy jabłka puszczą sok, dodac mąkę z proszkiem oraz sodą i dokładnie wymieszać. Następnei posiekać orzechy i rodzynki, cukier waniliwoy oraz skórke z otartej cytryny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać olej , jajak i wymieszać. Ciasto wlac do formy i piec 1 godz. w temp 180C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak