Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKA ZAPIEKANE Z CYNAMONEM I DŻEMEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 10 szt.
dżem śliwkowy 1 szt.
Cynamon mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKA ZAPIEKANE Z CYNAMONEM I DŻEMEM

Jabłka starannie wydrążamy w środku, po wydrążeniu otworu do środka nakładamy dżem śliwkowy i całość posypujemy cynamonem do smaku, zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st. na 45min. sprawdzamy najlepiej długą wykałaczką czy już są miękkie :). Polecam bardzo smaczne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.10.2014 09:21
bardzo lubię takie desery
IwonaKa 13.10.2014 18:53
pycha,uwielbiam takie jabłka,a ten zapach !
Margo1 13.10.2014 08:14
moje ulubione
Róża1 24.06.2013 08:32
super deserek na zimowe popołudnia:-)
Kulinarna Ja 13.12.2012 14:58
uwielbiam!
adelajda 12.12.2012 06:31
lubie takie smaki !
Renata22 02.12.2012 00:49
proste, a jakie smaczne!;)
Kulinarna Ja 01.12.2012 19:48
extra, ale bym zjadła!
Botwinka 30.11.2012 19:22
super
Babciagramolka 30.11.2012 19:09
Uwielbiam zapach pieczonych jabłek
eMMe 30.11.2012 18:30
super
jasiek 30.11.2012 17:37
nie robiłem jeszcze w foli
Adam/ZUB3R 30.11.2012 16:38
dobre jabłuszko
Goya 30.11.2012 16:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak