JABŁKA ZAPIEKANE Z CYNAMONEM I DŻEMEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    10 szt.
  • dżem śliwkowy

    1 szt.
  • Cynamon mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka starannie wydrążamy w środku, po wydrążeniu otworu do środka nakładamy dżem śliwkowy i całość posypujemy cynamonem do smaku, zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st. na 45min. sprawdzamy najlepiej długą wykałaczką czy już są miękkie :). Polecam bardzo smaczne :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 19.10.2014 09:21
bardzo lubię takie desery
IwonaKa 13.10.2014 18:53
pycha,uwielbiam takie jabłka,a ten zapach !
Margo1 13.10.2014 08:14
moje ulubione
Róża1 24.06.2013 08:32
super deserek na zimowe popołudnia:-)
Kulinarna Ja 13.12.2012 14:58
uwielbiam!
adelajda 12.12.2012 06:31
lubie takie smaki !
Renata22 02.12.2012 00:49
proste, a jakie smaczne!;)
Kulinarna Ja 01.12.2012 19:48
extra, ale bym zjadła!
Botwinka 30.11.2012 19:22
super
Babciagramolka 30.11.2012 19:09
Uwielbiam zapach pieczonych jabłek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat