Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
mąka 1/2 szklanki
jaja 2 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1/2 szklanki
mleko 1 1/5 szklanki
masło 10 dek

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka zapiekane

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze cząstki. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem i ułożyć jabłka.
Krok 1 - jabłka zapiekane foto
2
Jajka, przesianą mąkę, cukier i trochę mleka ubijamy na jednolitą masę. Następnie dodajemy resztę mleka i roztopione masło. Mieszamy i zalewamy jabłka.
Krok 2 - jabłka zapiekane foto
3
Pieczemy około 40 min w temperaturze 170 stopni aż ciasto się zetnie i zapiecze się na złoty kolor.Podajemy na ciepło
Krok 3 - jabłka zapiekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.04.2013 19:58
świetny pomysł
Ewelina38 06.01.2013 18:25
bardzo smaczny deserek, ja jeszcze posypałabym cynamonem, bo bardzo lubię jego smak
misia53 30.11.2012 23:58
wyśmienite
traktorek 18.11.2012 21:27
interesujące
anemon 12.11.2012 17:09
Podoba mi się Twój pomysł na szybki i smaczny deser z jabłkami.
Kekerboom 12.11.2012 13:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak