Jabłka zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 sztuki
  • rum

    1 łyżka
  • orzeszki pinii

    3 łyżki
  • Cynamon mielony Prymat

    4 szczypty
  • marmolada

    4 (różana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć gniazda nasienne.Oprószyć mielonym cynamonem w środku jabłka oraz skropić rumem. Do każdego jabłka włożyć po łyżce marmolady różanej, posypać orzeszkami ziemnymi.
Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok 15 minut w temperaturze 200 stopni. Pyszny deser dla smakoszy jabłek.


Mój nick milutka1609

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 09.06.2014 07:23
bardzo lubię
Rafał10 18.11.2012 10:20
mniam, smaki dzieciństwa :) oczywiście bez rumu :)
Anio?eczek 21.08.2012 15:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat