Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
rum 1 łyżka
orzeszki pinii 3 łyżki
Cynamon mielony Prymat 4 szczypty
marmolada 4 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane

Jabłka umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć gniazda nasienne.Oprószyć mielonym cynamonem w środku jabłka oraz skropić rumem. Do każdego jabłka włożyć po łyżce marmolady różanej, posypać orzeszkami ziemnymi.
Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok 15 minut w temperaturze 200 stopni. Pyszny deser dla smakoszy jabłek.


Mój nick milutka1609

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.06.2014 07:23
bardzo lubię
Rafał10 18.11.2012 10:20
mniam, smaki dzieciństwa :) oczywiście bez rumu :)
Anio?eczek 21.08.2012 15:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak