Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z rabarbarem

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 1,5 kg
woda 100 ml
rababar 1 kg
cukier kryształ do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Nadzienie idealnie pasuje do naleśników, czy jako nadzienie do ciast.


Jabłka obieramy, oddzielamy od ogryzka, kroimy w kostkę.
Krok 1 - Jabłka z rabarbarem foto
2
Wykładamy do garnka, dodajemy 100 ml wody, gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Jabłka z rabarbarem foto
3
Rabarbar obieramy ze skóry. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka wykładamy pokrojony drobniej rabarbar. Dodajemy ok 100 ml wody. Zostawiamy go na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Jabłka z rabarbarem foto
4
Dodajemy rabarbar do jabłek, mieszamy. Dosładzamy za pomocą cukru. Mieszamy.
Krok 4 - Jabłka z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.08.2013 17:41
dzieki za koemnatrze
pestka 13.08.2013 14:45
taki mix bardzo mi się podoba
Katarzyna59 11.06.2013 07:26
świetny przepis
Kolorowa 05.06.2013 16:35
"Dosładzamy za pomocą cukru" fajnie to brzmi =P
bogusia19 05.06.2013 13:42
do naleśników przepyszne
Alex_M 05.06.2013 13:21
do nalesnikow by mi pasowalo :)
dodi 05.06.2013 12:35
super jako nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak