Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z jarzębiną do słoiczków

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2,5 kg
jarzębina 20 dag
cukier 0,5 kg
cytryna 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z jarzębiną do słoiczków

Jarzębinę oczyścić i przebrać, następnie wrzucić na gotującą wodę i trzymać na ogniu około 15 minut. Odstawić i poczekać aż całe owoce opadną na dno. Odcedzić i posypać cukrem. Ponownie wstawić na ogień i dusić, od czasu do czasu mieszając. W między czasie jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce i dodać do jarzębiny. Dusić na wolnym ogniu około 10 minut i skropić sokiem z cytryny. Napełniać słoiczki i odstawić w ciemne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.09.2012 22:11
lubie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak