Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z amarantusem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3-4 szt
miód płynny 3 łyżki
słonecznik łuskany 2 łyżeczki
masło
ziarna amarantusa 1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1 łyżeczka orzechów mielonych

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z amarantusem

Jabłka umyć i wydrążyć . Słonecznik łuskany ,ziarna amarantusa, orzechy mielone , cynamon i miód razem wymieszać . Do wydrążonych jabłek nałożyć mieszankę. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem dodać 1-2 łyżki wody i ułożyć jabłka .Piec 25 -30 minut w tem ok. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 11.11.2014 10:41
Fajny deserek;)
Pietruszka 10.11.2014 23:56
fajne jabłuszka
Ania321 10.11.2014 23:03
ciekawy przepis :)
Róża1 10.11.2014 22:30
fajny pomysł !!!!!
gusia1000 10.11.2014 21:25
Warte uwagi.
Marta Ryżek-Kalkowska 10.11.2014 21:14
Pięknie się reprezentuje i z pewnością jest pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak