Jabłka w winie czerwonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, wydrążamy ze środka gniazda i napełniamy je następujacą mieszanką: oparzone i posiekane migdały zmieszane z cukrem , a także z niewielką ilością cynamonu tłuczonego i skórki cytrynowej drobno krojonej. Napełnione jablka ułozyć w porcelanową głęboką salaterkę i wstawić do pieca na godzinę, zalawszy winem czerwonym z cukrem. Po upieczeniu jabłek podać je razem z salaterką na stół. Jabłka te podaje się na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat