jabłka w waniliowym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4
  • cukier

    2 łyżki
  • dżem

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrac, wydrążyć gniazda i gotować na małym ogniu w syropie. Wyjąć a następnie do każdego włożyć dżem. Polewamy sosem waniliowym. Podajemy gdy jabłka już wystygną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 09.04.2013 11:19
pewnie dobre
Krzysztof42 18.10.2010 15:20
słodka przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat