jabłka w galaretce pigwowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • sok jabłkowy

    1/2 l
  • cukier

    14 dkg
  • laska cynamonu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jabłka obieram, przepoławiam i usuwam gniazda nasienne. Sok jabłkowy gotuję , dodaję cukier i cynamon. Wrzucam jabłka na wrzącą wodę i gotuję do miękkości. Ugotowane jabłka układam w salaterkach stroną przecięcia do góry. Przygotowuję galaretkę pigwową, wlewam do salaterki i zostawiam do schłodzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 01.09.2012 19:11
smaczne i szybkie
andżelika1 20.08.2012 13:45
pycha
sznycel 18.08.2012 21:38
galaretki są smaczne i mają pozytywny wpływ na rozwój kości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat