Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w galaretce pigwowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
sok jabłkowy 1/2 l
cukier 14 dkg
laska cynamonu

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w galaretce pigwowej

jabłka obieram, przepoławiam i usuwam gniazda nasienne. Sok jabłkowy gotuję , dodaję cukier i cynamon. Wrzucam jabłka na wrzącą wodę i gotuję do miękkości. Ugotowane jabłka układam w salaterkach stroną przecięcia do góry. Przygotowuję galaretkę pigwową, wlewam do salaterki i zostawiam do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.09.2012 19:11
smaczne i szybkie
andżelika1 20.08.2012 13:45
pycha
sznycel 18.08.2012 21:38
galaretki są smaczne i mają pozytywny wpływ na rozwój kości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak