Jabłka w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    4-5 łyzkek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrac podzielic na cwiartki. Ciasto francuskie podzielic na 16 kwadratów. Na każdym położyc cwiartkę jabłka i polac odrobiną miodu. Skleic brzegi ciasta tak aby miód nie wyciekał. Można wierzch posmarowac jajkiem i posypac cukrem kryształem. Piec około 15 minut w temp. 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zbigniew1975 19.10.2013 21:18
ciekawy pomysł na jabłka
Barbara55 15.05.2011 15:54
fajne na deser
kielcok1 28.04.2011 16:53
dobry deser
iwona332 17.09.2010 22:44
super
Krzysztof42 03.07.2010 18:05
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat