Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście cynamonowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1 szkl
cukier 2 łyżki
szczypta soli
mąka 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 3 łyżeczki
jabłka 3 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście cynamonowym

Jajko roztrzepać z mlekiem, cukrem oraz solą. Następnie dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem i dokładnie roztrzepać.
Jabłka obrać i nie rozcinając ich usunąć gniazda nasienne ze środka, a następnie pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać olej. Każdy plaster jabłka zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Usmażone jabłka w cieście odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręczniczkach i oprószyć cukrem pudrem.
Podawać na ciepło od razu po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.05.2014 17:10
Fajne takie na deser.
ppaulina 05.03.2014 10:23
z cynamonem mniam mniam
Mniam 04.03.2014 17:50
Bardzo lubię takie jabłuszka. Są pyszne!
dodi 04.03.2014 12:16
bardzo lubię
everay 04.03.2014 12:14
świetne są:)
JOANNA16 04.03.2014 11:39
pyszny deserek))))
Sylwia26 04.03.2014 11:33
ale smakołyki
Kulinarna Ja 04.03.2014 11:06
smak mojego dzieciństwa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak