jabłka w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    szklanka
  • mleko

    szklanka
  • jajko

    2
  • olej

    łyzka
  • jabłka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z maki, jajek, soli, oleju i czesci mleka robimy ciasto. Mleko dolewamy stopniowo by ciasto mialo odpowiednia gesta konsystencje. Jablka myjemy obieramy, wydrazamy gniazda i kroimy krazki. Krazki zanurzamy w ciescie i smazymy na rozgrzanrj patelni. Posypujemy cukrem pudrem przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zbigniew1975 19.10.2013 21:17
ciekawy pomysł
agnieszka214 06.10.2011 13:28
pyszne
jasiek 28.06.2011 15:11
dobre
Krzysztof42 10.11.2010 16:05
lubię i robię czasem
agata1722 04.08.2010 14:41
super można wypróbować z innymi owocami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat