Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka 2 szkl
cukier 4-5 łyżek
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
jajko 1 szt
mleko ok. 1 szkl

Lista składników

jabłka 3-4 szt
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasiennie i kroimy w plastry.
Z mąki, cukru, jajka, proszku do pieczenia i mleka, miksujemy gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
W cieście maczamy plastry jabłek i smażymy na margarynie.
Gotowe placki posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.01.2016 09:42
super placuszki
kuchcik89 23.09.2015 19:01
mój smak dzieciństwa :)
halina17 23.09.2015 17:18
Dobre jabłka.
w mojej kuchni 23.09.2015 16:44
same pyszności
Benita 23.09.2015 15:09
Dawno nie robiłam. Jabłka w cieście-pyszności.
marcia7 23.09.2015 15:05
pyszny słodki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak