Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka prażone do ciast itp

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 20 dag
cynamon 1 łyzeczka
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka prażone do ciast itp

Jabłka, obieramy, wykrawamy ogryzek i kroimy w kawałki. Skrapiamy sokiem z cytyrny. Wrzucamy do garnka z wodą. Ja dałam około 1/2 szklanki, może ciut mniej. Gotujemy na małym ogdniu, tak by były miiękkie i się rozpadły Dodajemy cukier, cynamon. Ewentualnie jakby jabłka sie chciały przypalać to podlać je troszkę wodą. Oczywiście ilosć cukru może być różna, wszytsko zalezy od smaku jabłek, najlepiej próbować. Mieszamy i jeszcze gotujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 29.09.2012 20:27
albo do ciatsa
dianix 25.09.2012 22:16
nawet do ryżu
Papryczka 21.08.2012 15:49
do ciast i nie tylko
Paweł10 05.08.2012 14:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak