Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod biszkoptem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 8 dag
cukier 12 dag
cukier wanilinowy 2 szt.
cynamon Prymat
aromat cytrynowy 1 łyżka
jabłka 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod biszkoptem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zmieszać z cukrami waniliowymi i cynamonem.
Krok 1 - Jabłka pod biszkoptem foto
2
Następnie przygotować ciasto biszkoptowe. Żółtka utrzeć z cukrem wsypać mąkę i połączyć delikatnie z ubitą na sztywno pianą i aromatem.
Krok 2 - Jabłka pod biszkoptem foto
3
Na blachę kek sówkę położyć papier do pieczenia, wyłożyć starte jabłka i zalać biszkoptem. Piec w temperaturze 160 stopni około 40 minut.
Krok 3 - Jabłka pod biszkoptem foto
4
Po upieczeniu ciasta odwrócić go do góry dnem . Smakuje na ciepło z lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną.
Krok 4 - Jabłka pod biszkoptem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 13.12.2013 21:34
ja mówię na to - jabłecznik do góry nogami ;) pycha! :)
Rysia 13.12.2013 20:19
Smaczne ,delikatne ciasto.
Mira85 13.12.2013 19:58
fajne na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak