jabłka pieczone z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 sztuki
  • cukier

    100 g
  • migdały

    50 g
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć i wydrążyć. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i poszatkować. Wydrążone jabłka napełniać migdałami zmieszanymi z cukrem i upiec w prodiżu. Podawać posypane cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat