Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z bezą.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 4 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżeczki
białko 1 szt
cukier 5 łyżeczek
sok z cytryny 1 łyżeczka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z bezą.

Szybki, łatwy, smaczny deser w pół godziny.
Jabłka przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne.
Środek wypełnić owocami i polać miodem.
Piec w temp.180-200 stop.15-20 min, zależy od gatunku jabłek.
Ubić białko z cukrem, dodać sok z cytryny.
Wyjąć jabłka ,nałożyć pianę z białek i zapiekać około 5min.Uważać ,aby nie przypalić bezy.
Jeżeli wolimy bezę wysuszoną, to zmniejszamy temperaturę i trzymamy jabłka w piecu dłużej.

Życzę kulinarnej rozkoszy !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 12.10.2013 21:09
pyszne jabłuszka
Kasnaj 12.10.2013 19:09
królewsko wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak