Jabłka pasteryzowane

Jabłka pasteryzowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 kg
  • cukier

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Jabłka pasteryzowane

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, włożyć do słoików , mocno ubić. Na wierzch wsypać łyżkę cukru, zakręcić zakrętkę, włożyć do garnka z wodą i pasteryzować około 25 minut. Takie jabłka można używać do szarlotki, ryżu, makaronu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

IlonaAlbertos 29.12.2013 23:08
Idealne do szarlotki.
Iwusia 10.12.2012 23:29
smakowite jabłka
IlonaAlbertos 22.11.2012 13:22
Idealne na zimę, do szarlotki.
caralajna 26.08.2012 08:19
fajne
IKrakowianka 23.09.2011 08:13
dobry pomysł
Karolcia12 10.05.2011 18:10
takich jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat