jabłka na zimę np. do naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłek

    2 kg
  • cytryna

    1
  • cukru

    40 dag
  • Cynamon mielony Prymat

    ok. 1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki a następnie pokroić w kosteczkę. Wsypać je do większego garnuszka i skropić sokiem z cytryny. Następnie gotować na małym ogniu aż jabłka puszczą sok. Dodać cukier (trzeba próbować bo oczywiście można dosłodzić wszystko zależy od jabłek) oraz cynamon. Owoce dusić tak długo aż sok odparuje a jabłka staną się szkliste. Następnie jeszcze gorące przełożyć do słoików i odwrócić do góry dnem. Zostawić aż się zassą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 10.05.2013 01:31
dobrze mieć w zapasie
Adamorek 22.11.2011 22:15
świetne
KasiaK90 01.10.2011 14:37
świetne,właśnie będe robić:)
Margo1 15.10.2010 08:22
super przecier ja też zrobiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat