Jabłka na zimę

Jabłka na zimę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

  • cukier

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jabłka na zimę

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Jabłka smażyć kilka minut, aż będą miękkie.Dodać cukier do smaku i wrzące przekładać do wyparzonych słoików. Zakręcić wyparzonymi zakrętkami, odwrócić do góry dnem i tak pozostawić do wystygnięcia.
Bożena6
Ilość cukru zależy od rodzaju jabłek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Bożena6 10.10.2014 21:17
Ja muszę jeszcze zrobić
Mama niejadka 25.09.2014 11:24
Muszę zrobić troche na zimę :)
mysliwy
mysliwy 25.09.2014 09:36
Żona też takie robi
pajbek 24.09.2014 21:46
Fajne zapasy na zimę :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat