Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka na szarlotkę

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 80 g
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka na szarlotkę

Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę.

Wkładamy je do dużego garnka, zasypujemy cukrem i smażymy często mieszając.

Ja smażyłam je około 20 minut.

Wszystkie kawałki się nie rozleciały a były już bardzo miękkie w środku.

Gorące jabłka przekładamy do słoiczków, mocno zakręcamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do przestudzenia.

Tak przygotowane możemy dodawać do szarlotki a także innych deserów.

Ja przed upieczeniem posypuje je jeszcze cynamonem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 13.10.2012 09:43
wspaniałe te szarlotki :)
Betka 13.10.2012 09:17
super;)
mysza75 12.10.2012 23:25
smaczne :-)
caffee_tea 12.10.2012 23:21
super zdjęcie i przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak