Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka i ghruszki zamknięte w słoiku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
gruszki 2 kg
cukier 1/2 szklanki
Goździki całe Prymat 2 szt
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka i ghruszki zamknięte w słoiku

Jabłka ja miałam kwaśne obieramy wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Gruszki obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Owoce dajemy na dużą patelnię mieszamy i wsypujemy cukier. Mieszamy owoce z cukrem. Smażymy ok 10 min. Dodajemy cynamon ,goździk . Dusimy , smażymy dżemik aż owoce rozpadną się ale nie całkowicie. Gorące przekładamy do słoików wcześniej wyparzonych . Zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 30.09.2013 17:54
Robiłam też taki dżemik, pycha jest
iwi 30.09.2013 17:17
Pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak