Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka faszerowane winogronami i migdałami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 2 łyzka
miód gryczany 1 łyzka
cynamon 1 łyżeczka
winogrona czerwone 0,5 szklanka
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka faszerowane winogronami i migdałami

Migdały drobno mielimy.

Z jabłek wydrążamy gniazda nasienne.

Winogrona myjemy i mieszamy z cynamonem, miodem i migdałami.

Faszerujemy nimi jabłka.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym i zalewamy wodą na 1 cm wysokości.

Przykrywamy i zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 13.11.2012 09:32
aż ślinka leci
Lemon 13.10.2012 13:05
pycha
Betka 13.10.2012 09:17
pychotaaa!:)
Poison1988 13.10.2012 00:28
Ale pyszny widok :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak