Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka duszone do deserów...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
woda 1/2 szklanki
jabłka 1,20 Reneta

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka duszone do deserów...

jabłka cienko obrać ze skóry, usunąć gniazdo sienne i pokroić w kostkę większą

w garnku posypać cukrem, cynamonem, sokiem z pół cytryny, wodą

mieszając zagotować i na małym ogniu mieszać z 5 minut do odparowania wody

włożyć do wyparzonego słoika 0,5 litra, zakręcić i pasteryzować z 5 minut słoik postawiony w garnku na zakrętce......SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.12.2013 19:40
smaczne jablka
IwonaKa 10.05.2013 14:24
do ciast i deserów jak znalazł,a renety są najlepsze
David 19.04.2013 10:49
bardzo dobre
Beatris 02.03.2013 12:15
Uwielbiam takie domowe przetwory.
marta19 11.02.2013 01:06
pyszne
marta19 11.02.2013 01:06
pyszne
marta19 11.02.2013 01:06
pyszne
marta19 11.02.2013 01:06
pyszne
marta19 11.02.2013 01:06
pyszne
marta19 11.02.2013 01:04
pyszne
Noruas 10.02.2013 23:26
smaczne i przydatne w gotowaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: