Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do szarlotki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cynamon 2 łyżeczki
cukier 5 łyżek
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do szarlotki

1. Jabłka umyć, osuszyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w średniej wielkości kwadraty.
2. Jabłka włożyć do garnka, dodać cynamon, cukier i zalać wodą.
3. Gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 02.11.2015 16:47
ja pasteyzuję utarte jabłuszka bez dodatków, a doprawam, kiedy piekę ciasto :)
Adamorek 02.11.2015 15:51
fajne doprawione cynamonem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak