Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłecznik ze śmietaną

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
4 sztuki
cukier
1 szklanka
mąka ziemniaczana
1 szklanka
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
galaretka cytrynowa
2 opakowanie
śmietana kremówka
400 ml
śmietan fix
3 opakowanie
cukier puder
3 łyżki
jabłka prażone
1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik ze śmietaną

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Biszkopt pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i odstawić do ztężnięcia. Po wystygnięciu wymieszać z prażonymi jabłkami. Masę jabłeczną wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki.

W tym czasie ubijamy kremówkę, dodajemy cukier puder ze śmietan fixem.

Wykładamy na masę jabłeczną, rozsmarowujemy. Na wierzch ścieramy mleczną czekoladę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 17.12.2013 19:38
Rewelacyjny jabłecznik:)
halina17 15.11.2013 13:47
Pierwszy raz spotykam się , żeby biszkopt piec samej mąki ziemniaczanej.
bogusia19 15.11.2013 13:43
mniam, pyszne
Monika58 15.11.2013 12:48
smaczny, lubię
2milutka 15.11.2013 12:29
pysznie wygląda:)
Barbara/zuza22_85 15.11.2013 12:23
proste i dobre
matesko 15.11.2013 12:08
lubię takie ciasta
usmiech 15.11.2013 11:25
dobry przepis
dodi 15.11.2013 11:06
bardzo apetyczne
bietka 15.11.2013 10:52
wygląda pyszniutko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak