Jabłecznik z kruszonką z dalekiej Ameryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • migdały płatki

    60 gram
  • cukier

    2-3 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • mąka

    200 gram
  • cukier

    200 gram
  • masło

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać,pokroić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Posypać cukrem(2 łyżki )wymieszanym z cukrem waniliowym i cynamonem.Płatki migdałowe uprażyć.
Z mąki,masła i cukru zagnieść kruszonkę.Uprażone migdały dodać do kruszonki i posypać nią jabłka.Włożyć do nagrzanego piekarnika do 250 st.C. i piec,aż kruszonka się zrumieni.Podawać na ciepło z bitą śmietaną i lodami waniliowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 14.11.2013 14:48
ja tez uwielbiam takie ciasta :)
IZABELA29 14.04.2013 09:40
uwielbiam takie ciasta
Elżbieta17 13.04.2013 18:13
uwielbiam sernik:)
Wafelek2601 01.03.2013 10:16
Super ciacho
Krystyna32 23.07.2012 15:00
pycha
ziutula 14.02.2012 11:08
u nas jabłeczniki często goszczą...
Justyna37 09.02.2012 22:21
pycha
Łukasz15 19.01.2012 16:29
super ciasto
Dorota59 28.12.2011 16:42
przepadam za jabłecznikami
Kuchareczekjeden 31.10.2011 14:23
dla mnie super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat