Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłka
1 kg -
migdały płatki
60 gram -
cukier
2-3 łyżki -
cukier wanilinowy
1 szt -
cynamon
1 łyżeczka -
mąka
200 gram -
cukier
200 gram -
masło
200 gram
Przepis i sposób przygotowania Jabłecznik z kruszonką z dalekiej Ameryki
Z mąki,masła i cukru zagnieść kruszonkę.Uprażone migdały dodać do kruszonki i posypać nią jabłka.Włożyć do nagrzanego piekarnika do 250 st.C. i piec,aż kruszonka się zrumieni.Podawać na ciepło z bitą śmietaną i lodami waniliowymi.
Komentarze (19)
Załaduj więcej komentarzy (9)