jabłecznik z kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 i 1/2 szklanki
  • margaryna

    1/2 kostki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • jajka

    6 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 lyzeczka
  • cukier

    1 i 1/2 szklanki
  • wiórki kokosowe

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z żółtek ,maki z proszkiem , cukru pudru i margaryny zagnieść szybko ciasto i wyłożyć na blache (30x24 lub tortownice) posmarować musem jabłkowym .Z białek ubić sztywną piane dodać cukier cały czas ubijajac na końcu wsypać kokos wymieszac i wyłozyc na ciasto
Moza zamiast musu jablkowego dodac powidła

Piec ok 60 min w temperaturze 160 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 23.05.2012 09:47
super
aacaac 29.08.2011 09:00
super
Justyna Jussstiii 06.08.2011 09:00
super
sundaytn 25.05.2011 22:01
pychota!
IlonaAlbertos 21.05.2011 21:42
Wygląda smakowicie.
Adamorek 13.05.2011 11:48
pyszne
Magdalena80 10.05.2011 23:33
jeszcze takiego połączenia nie próbowałam...
Babciagramolka 18.01.2011 17:03
Lubię wszelkie odmiany jabłecznika
Barbara55 05.01.2011 15:21
uwielbiam
Marcin Vw1 04.01.2011 22:24
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat