Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jablecznik z budyniem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 20 dag
cukier 1 szklanka
cynamon 1 lyzeczka
jabłka 1/2 kg
budyń czekoladowy 1 szt
mleko 400 ml
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jablecznik z budyniem

Jabłka obrac i pokroic na male kawalki.
Budyn ugotowac z 2 lyzkami cukru w 400 ml. mleka.
Margarynę nalezy utrzec z 3/4 szklanki cukru, dodac jajka, make, proszek do pieczenia. Wyrobic mikserem na jednolita mase.
Do posmarowanej tluszczem formy wylewamy polowe ciasta, nastepnie wykladamy jablka i posypujemy je odrobina cukru i cynamonem. Wylewamy na jablka goracy budyn. Na sama gore pozostale ciasto. Wkladamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. na ok. godzine. Po upieczeniu ciasto musi dobrze sie wystudzic by sie nie rozlatywalo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.10.2014 13:07
pyszne ciasto
pierniczkowo 02.01.2014 10:12
świetny, też czasem robię z budyniem :)
olkaaa 28.08.2013 07:48
muszę spróbować
gosia56 16.08.2013 16:55
napewno pyszny
Róża1 16.06.2013 20:57
świetny pomysł:-)
Katarzyna59 12.06.2013 07:31
super przepis
Bernadeta1 19.04.2013 14:46
bardzo smaczny lubię jabłecznik a z budyniem super
Krystyna32 31.03.2013 20:16
pyszne ciasto
pestka 14.03.2013 20:52
świetne połączenie
dorotka0000025 10.03.2013 16:08
dziekuje- polecam przepis do wyprobowania
Boska_Agatka 09.03.2013 13:19
super pomysł
Laila2786 09.03.2013 12:24
lubię takie kombinacje, pyszne
Pyszota 09.03.2013 12:04
bardzo pyszny jabłecznik
09.03.2013 12:02
bardzo pyszny jabłecznik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak