Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mus jabłkowy 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyzka
mąka 2/3 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szkl
olej 2 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cynamon 1/4 łyzeczki
galaretka cytrynowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na zimno

Zmieszałam jogurt z olejem, dodawałam stopniowo mieszając mąkę z proszkiem i cynamonem. Wstawiłam w naczyniu żaroodpornym do mikrofalówki na 6 minut na 500 W. Wystudziłam.
Galaretkę zmieszałam z płaską łyżką żelatyny i rozpuściłam w szklance wrzątku. Studziłam dokładnie mieszając. Gdy zaczęła zastygać, dodałam słodki mus jabłkowy i wymieszałam. Wylałam na spód w tym samym naczyniu i wstawiłam do lodówki na noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 12.02.2013 20:56
fajny kolorek
Renataj 24.08.2012 11:10
Fajny i dość szybki przepis na ciasto. Zwłaszcza wykonanie spodu bardzo interesujące.
radosna29 14.08.2012 20:58
ciekawy przepis
iziona 14.08.2012 20:52
Bardzo fajne ciasto
BeataJ 14.08.2012 20:31
wygląda super, z pewnością tak samo smakuje :)
halina17 14.08.2012 19:44
Smacznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak