Jabłecznik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mus jabłkowy

    2 szkl
  • żelatyna

    1 łyzka
  • mąka

    2/3 szklanki
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl
  • olej

    2 łyzki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • cynamon

    1/4 łyzeczki
  • galaretka cytrynowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieszałam jogurt z olejem, dodawałam stopniowo mieszając mąkę z proszkiem i cynamonem. Wstawiłam w naczyniu żaroodpornym do mikrofalówki na 6 minut na 500 W. Wystudziłam.
Galaretkę zmieszałam z płaską łyżką żelatyny i rozpuściłam w szklance wrzątku. Studziłam dokładnie mieszając. Gdy zaczęła zastygać, dodałam słodki mus jabłkowy i wymieszałam. Wylałam na spód w tym samym naczyniu i wstawiłam do lodówki na noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 12.02.2013 20:56
fajny kolorek
Renataj 24.08.2012 11:10
Fajny i dość szybki przepis na ciasto. Zwłaszcza wykonanie spodu bardzo interesujące.
radosna29 14.08.2012 20:58
ciekawy przepis
iziona 14.08.2012 20:52
Bardzo fajne ciasto
BeataJ 14.08.2012 20:31
wygląda super, z pewnością tak samo smakuje :)
halina17 14.08.2012 19:44
Smacznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat