Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mus jabłkowy
2 szkl -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyzka -
mąka
2/3 szklanki -
jogurt naturalny
1/2 szkl -
olej
2 łyzki -
proszek do pieczenia
1 łyzeczka -
cynamon
1/4 łyzeczki -
galaretka cytrynowa
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Jabłecznik na zimno
Galaretkę zmieszałam z płaską łyżką żelatyny i rozpuściłam w szklance wrzątku. Studziłam dokładnie mieszając. Gdy zaczęła zastygać, dodałam słodki mus jabłkowy i wymieszałam. Wylałam na spód w tym samym naczyniu i wstawiłam do lodówki na noc.
Komentarze (6)