Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na biszkopcie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt z 6 jajek
galaretka cytrynowa 2 opak.
cynamon 1 łyżeczka
lukier 0.5 szkl.
jabłka 1,5 przesmażone

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na biszkopcie

Upiec biszkopt, ostudzić przekroić na pół. Jabłka podgrzewać, wsypać galaretki i smażyć do ich rozpuszczenia - wystudzić. Jabłka przełożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią i polać lukrem.

Lukier: 1 szklanka cukru pudru, szczypta kwasku cytrynowego i 3 łyżki gorącej wody. Wszystko razem utrzeć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.01.2013 00:53
wygląda bardzo smacznie
adelajda 10.12.2012 08:35
robię podobnie !
Monika58 04.12.2012 16:10
smaczne
pajbek 30.11.2012 14:17
Pysznie wygląda, a ja lubię takie ciasta :-)
sara1 30.11.2012 09:53
apetycznie wygląda
agnieszka214 30.11.2012 09:31
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak