Jabłecznik Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • margaryna

    1 szt
  • jaja

    2 szt
  • żółtko jaja

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagniatamy.Ciasto lekko podpiec. Rozgotować 1 kg jabłek dodając cukier do smaku i pół galaretki pomarańczowej.
W miseczce wyrabiamy na kruszynkę 10 dag masła, 1 szkl mąki, 8 łyżek cukru pudru i aromat waniliowy.
Masę jabłkową wykładamy na zarumienione ciasto
i posypujemy kruszynką.Jest przepyszne-polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (41)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 28.01.2014 07:55
pysznie wyglada
IlonaAlbertos 24.01.2014 20:53
Wspaniale wygląda.
Aannkaa82 02.12.2013 21:06
MOje ulubione ciasto :) koniecznie z renetami :)
IwonaKa 03.10.2013 00:19
nie ma to jak dobry jabłecznik
misia53 28.06.2013 20:21
bardzo fajnie wygląda
ONY_za_kare 22.04.2013 19:57
Pyszne ciacho
Ada-Gaba 14.04.2013 16:11
łatwe, pyszne ciacho
Katarzyna59 15.03.2013 19:49
apetyczne ciasto
Wafelek2601 23.02.2013 10:14
Pyszne ciasto
mariel78 17.10.2012 23:18
apetyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat