Jabłecznik biszkoptowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka

    9 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • olej

    9 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jabłka

    4-5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem.Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z mąką,delikatnie mieszając.Dodać pozostałe składniki i utarte żółtka i wymieszać pomału,żeby białka nie opadły.Obrać i pokroić jabłka na plasterki i powciskać dosyć gęsto w ciasto.Piec ok.40 minut w temp.200st.C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 08.02.2014 00:14
jabłka w biszkopcie uwielbiam
Ada-Gaba 17.12.2013 07:44
wyśmienite ciacho
Grażyna13 14.11.2013 11:02
Podoba mi się :)
Rybciia 18.06.2013 12:22
ale pychotka :-)
Wacław 04.04.2013 12:45
my też lubimy ciasta z jabłkami !
anemon 13.01.2013 15:17
Ciasto z jabłkami zawsze świetnie smakuje.
Krystyna32 05.09.2012 11:06
extra
ben-ka 22.02.2012 20:36
z jabłkami to musi być pyszne.
Dorian 21.12.2011 08:29
smaczne slodkosci
jeta72 02.09.2011 14:53
wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat