Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostka
jajko 3
cukier szklanka 1
olejek śmietankowy 1
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka tortowa 2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
mus jabłkowy 1 litrowy słoik
kisiel cytrynowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik

Margarynę oraz jajka ale same żółtka ucieramy z cukrem do tego dodajemy olejek śmietankowy dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę tortową i mleko cały czas miksujemy aż do jednolitej masy, na końcu dodajemy zmiksowane białka i dodajemy do ciasta delikatnie mieszamy łyżką aż oba składniki się połączą. Pieczenie w 180C,40 minut.Po upieczeniu ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy musem jabłkowym wcześniej podgrzanym w rondelku z kisielem cytrynowym.Wierzch ciasta lukrujemy... pyszności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.10.2013 22:08
wspaniały jabłecznik !!, fajny pomysł z tym kisielem:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak