jabłecznik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kostka
  • jajka

    3
  • cukier szklanka

    1
  • olejek śmietankowy

    1
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mus jabłkowy

    1 litrowy słoik
  • kisiel cytrynowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę oraz jajka ale same żółtka ucieramy z cukrem do tego dodajemy olejek śmietankowy dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę tortową i mleko cały czas miksujemy aż do jednolitej masy, na końcu dodajemy zmiksowane białka i dodajemy do ciasta delikatnie mieszamy łyżką aż oba składniki się połączą. Pieczenie w 180C,40 minut.Po upieczeniu ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy musem jabłkowym wcześniej podgrzanym w rondelku z kisielem cytrynowym.Wierzch ciasta lukrujemy... pyszności

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 15.10.2013 22:08
wspaniały jabłecznik !!, fajny pomysł z tym kisielem:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat