Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasta

mąka pszenna 3 szklanki
margaryna 1
żółtko jajek 4
proszek do pieczenia 1/2 małej łyżeczki
cukier puder 1/2 szklanki
jabłka 1 kg

Pianka

białko 4
cukier puder 1/2 szklanki
kakao 1 duża łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto połączyć i zagnieść ciasto kruche. Ciasto dzielimy na 2 połówki.
Krok 1 - Jabłecznik   foto
2
Formę do pieczenia posmarować i wyłożyć ciasto na dno foremki.
Krok 2 - Jabłecznik   foto
3
Na ciasto dajemy obrane i pokrojone jabłka w mniejsze ćwiartki.
Krok 3 - Jabłecznik   foto
4
Wykonanie pianki :
Białka ubijamy z cukrem pudrem i kakao. Gotową pianę wylać na jabłka.
Krok 4 - Jabłecznik   foto
5
Na piankę dajemy drugą część startego ciasta . Gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika naokoło 30 - 35 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 5 - Jabłecznik   foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.02.2016 16:57
super przepis
Janina 15.02.2016 17:07
Super ciasto;))
Krzysztof15 15.02.2016 09:06
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak