Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izaura

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/5 szklanki
kakao 3 łyżki
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
wanilia
jaja 4
jaja 3
cukier 1 szklanka
masło 1/2 kostki
wiórki kokosowe
Masa serowa 75 dag
ser 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Izaura

Margarynę, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy na później. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. wlać ciasto do formy. Ser zemleć, połączyć z pozostałymi składnikami i utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto. Piec 60 min. w piekarniku o temperaturze 200C. Po upieczeniu polać pozostawioną masą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.10.2014 17:44
ostatnio robiłam :)
olla85 29.12.2013 21:16
Smak mojego dzieciństwa :) Bardzo smaczne ciacho.
Grazyna0211 29.12.2013 20:37
bardzo lubię sernik Izaura
Kuchenka 29.12.2013 20:19
o ja pod tą nazwą robię inne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak