Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

inydyjska zupa z ciecierzycą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2 sztuki
czosnek
2 ząbki
zielone papryczki chili
2 sztuki
pomidor
25 dag
olej
3 łyżki
przecier pomidorowy
1 łyżka
bulion warzywny
1 litr
sól
do smaku
Sklep Prymat
cynamon
1 szczypta
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
2 łyżeczki
natki pietruszki
2 gałązki
przyprawa do zupy
do smaku
imbir świeży
2 cm

Przepis i sposób przygotowania na: inydyjska zupa z ciecierzycą

Ciecierzycę odsącz na durszlaku. Obierz cebulę, czosnek i imbir. Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę lub zetrzyj na tartce o drobnych oczkach, imbir pokrój w cienkie plastry. Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Z papryczek usuń nasiona, opłucz je i drobno posiekaj. Rozgrzej w garnku olej i podsmaż w nim cebulę, czosnek, imbir i papryczki. Dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj. Zalej bulionem i zagotuj. Kiedy się zagotuje, dodaj pomidory z ciecierzycą i dopraw solą, cynamonem i curry. Gotuj na małym ogniu 10- 15 minut. Opłucz pietruszkę i poobrywaj listki. Gotową zupę dopraw sokiem z cytryny. Rozlej na talerze, udekoruj pietruszką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 26.10.2012 22:37
musi byc pyszna :)
kasiaw 26.10.2012 19:14
pyszna zuoa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak